KFC炸雞驚見一堆白蟲 網民:未來幾年都唔再叫雞!

香港冇乜快餐店專係食雞,一講食雞個個都會諗起KFC,但早前外國有食客喺KFC叫完雞之後出事,一咬開全部都係蟲,超級恐怖,睇完相你仲敢唔敢食KFC炸雞?

撰文:娛聞樂|圖片:網上圖片

話說10月初時喺印度孟買,有個客人去一間KFC買炸雞食,但當佢咬完第一啖雞之後,就發現入面有一大堆蟲,超級噁心、超級恐怖!嚇到佢即刻影低相做證據。

件事好快喺社交平台瘋傳,照片中清𥇦可見,佢叫咗一個包及一盒炸雞翼,而出事嘅就係堆雞翼!見到入面藏著一大堆白色不知明幼蟲,數量驚人!

真係睇見都反胃,網民擔心連鎖快餐店多數都係同一個供應廠,擔心香港KFC會唔會有事?!

事件引起關注,當地KFC即刻發表聲明,表示該店嘅雞會經過34次品質檢測,用至少170度的高溫油炸。理論就上不會出現蟲子。同時KFC表明會展開調查,亦歡迎市民到分店廚房參觀。係真係假就自行判斷喇!不過網民都話未來盡量都少叫啲雞。

「美食沙漠」馬鞍山真係唔係浪得虛名,人口多但食肆少,仲要大部分都係連鎖餐廳,搞到市民經常叫苦連天。近日網上流傳幾張據稱係「KFC」馬鞍山分店的相片,相片中可見餐廳門外大排長龍,正當大家都以為係「美食沙漠」惹的禍之時,就有網民話原來係一名女店員搞成咁㗎!咁厲害?

網民所講就係呢位女店員啦!

雖然話冒險樂園係俾小朋友去,不過其實都唔少充滿童真的情侶或者師奶鍾意去冒險樂園消磨時間,又有得玩又有得拎嘛~近日有網民竟然仲喺其中一間分店見到何超蓮?

相中見到呢位女職員眉清目秀,一頭烏黑長髮,放空發呆的樣子非常吸睛,呢個側面仲好似賭王至索千金何超蓮!難怪網民們都紛紛留言讚好~


发表于: 2018-10-31 06:11:16 AM
更多新闻请到脸书追踪我们:我的分享平台

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *